Welke crypto exchange gebruiken?

Als je gaat starten met beleggen in crypto, is het kiezen van een crypto exchange een van de eerste stappen. Hoewel crypto momenteel een gevestigde naam heeft in de beleggerswereld, blijft er toch ook veel onduidelijk of onzeker. Doordat de koers van crypto sterk kan fluctueren, blijft het onvoorspelbaar hoe jouw crypto het gaat doen. Daarom wil je in ieder geval kunnen vertrouwen op de crypto exchange die je kiest. In Nederland kom je dan al snel uit op Bitvavo. Het is de grootste crypto exchange in Nederland en er is geen twijfel of Bitvavo betrouwbaar is. Met onder andere een Nederlandse klantenservice en veel verschillende betaalmogelijkheden is het voor Nederlanders een vertrouwde exchange om crypto op te verhandelen.

Hoe werkt een crypto exchange?

Bij het aanmelden bij een crypto exchange als Bitvavo zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo moet je minimaal 18 jaar zijn en binnen de Europese Unie wonen. Dit zal door middel van een identificatieplicht ook geverifieerd worden, om witwas praktijken bijvoorbeeld zoveel mogelijk tegen te gaan.

Eerst nog een stukje Bitvavo uitleg: op een crypto exchange kun je simpel gezegd verschillende crypto currencies kopen en verkopen. Het is een exchange – een marktplaats – die dit mogelijk maakt, net als dat ook de AEX wordt beheerd door een bedrijf.

Ik heb een account aangemaakt en dan?

Nadat je een account hebt aangemaakt en deze door Bitvavo is geverifieerd, is de volgende stap dat je geld kunt storten op je account. Dit kan voor Nederlanders bijvoorbeeld met iDeal, wat dezelfde dag nog verwerkt wordt en in je account staat.

De volgende stap is het uitzoeken en aankopen van je eerste crypto valuta. Op Bitvavo kun je terecht voor een enorm aanbod van verschillende crypto munten. Zo ook de populairdere munten als Bitcoin, Ethereum en Dogecoin.

Blog

Yuan coin uitleg

De enorme keuze uit crypto’s kan de juiste keuze ontzettend lastig maken. Vooral wanneer je net begint met investeren, kan het ontzettend moeilijk zijn om te bepalen waar jij in wilt gaan investeren. De kans dat jij investeert in bitcoin en eventueel at alternatieve munten is vrij groot. Toch zijn er bepaalde munten die op […]

Read More
Blog

Bitvavo app uitleg

Voor wie wil handelen in crypto’s zoals bitcoins en altcoins, dient in het bezit te zijn van een zogeheten ‘broker’ account. Waar we in Nederland ‘DeGiro’ kennen voor reguliere aandelen, is Bitvavo aan te raden wanneer het gaat om het handelen in crypto’s. Via de website maak je eenvoudig een gratis account aan zodat je […]

Read More
geld verdienen
Blog

Online geld verdienen

Naast beleggen in aandelen, ETF’s en wellicht crypto’s om rendement te maken op je spaargeld door goed het online financieel nieuws te lezen en ETF’s te kopen die jouw aanspreken, kun je ook naast je reguliere werkzaamheden denken aan extra manieren om (online) geld te verdienen. In dit artikel gaan we eens kijken naar een […]

Read More