Beste ETF’s

Wanneer je in de ETF wilt beleggen merk je dat er heel erg veel ETF aangeboden wordt. Er zijn verschillende markten maar ook heel erg veel aanbieders. Daarom is het heel erg belangrijk dat je er voor zorgt dat je goed ingelezen bent. Daarom ook een aantal ETF aanbieders.

Inhoudsopgave

Ishare de grootste ETF aanbieder

Ishare is de grootste en wereldwijde uitgever van de ETF producten. De ETF producten worden op heel veel beurzen verhandeld. Ishare heeft ook een vestiging in Amsterdam. Wanneer je op de website van Ishare komt merk je dat deze er ook in het Nederlands is maar ook in veel andere talen.

Ishare is de grootste in ETF land en valt dan ook niet snel om. Dit is wat wel veel zekerheid geeft. Bij Ishare is er altijd wel een geschikt ETF product wat past bij jou. Het is natuurlijk ook voordeel dat de ETF op verschillende beurzen verhandeld worden. Dat maakt de kans groter dat ze ook in euro’s te verkrijgen zijn.

SPDR ETF

De ETF werd ook wel spider genoemd en daarom kreeg het de afkorting SPDR. Toen de ETF in 1993 tot stand kwam had niemand verwacht dat de markt heel groot zou worden. Voor men de voordelen zag duurde dat even. Het duurde dan ook even dat de kleine belegger inzag dat de ETF een betere en goedkopere keuze was dan een beleggingsfonds.

Het beleggen in ETF neemt nog steeds toe omdat een kleine groep beleggers de overstap nog moet nemen van beleggingsfonds naar de ETF’s. De mensen die al wel de voordelen kennen van de ETF gaan hun producten van de ETF uitbreiden. De SPDR ETF’s kunnen op de Amerikaanse en Europese beurs verhandeld worden. De SPDR is een betrouwbare partij wat betreft het beleggen in ETF’s.

ETF Securities

Ze zijn ETF specialist in grondstoffen en goud. ETF securities is de voorloper in grondstof gerelateerde ETF producten geweest. In 2003 kwam de eerste grondstof tot stand. De eerste grondstof was goud maar er zijn al veel meer grondstoffen. ETF securities is innovatief. Goudbeleggers zoeken maximale zekerheid. Dat heeft ETF securities heel goed ingeschat.

Vanguard ETF

Vanguard is een van de grote ETF aanbieders over de wereld. Ze zijn begonnen met een fonds waarin alleen een index gevolgd werd. Vanguard bestaat al sinds 1975. Ze zijn groot in beleggingsfondsen maar ook in de ETF producten. De beleggers zijn eigendom van Vanguard en hebben daarom ook geen last van aandeelhouders die winst willen zien. De eigenaren en beleggers zijn dezelfde personen.

Lyxor ETF

De ETF afdeling van Lyxor is onderdeel van Lyxor Asset Management die ook andere beleggingsproducten aanbiedt. Lyxor is een Frans bedrijf waar de Franse bank Societe General  eigenaar is. Het richt zich voornamelijk op Europa. Ze hebben ook een kantoor in Nederland. Sinds 2001 zijn ze op de ETF markt bezig en zijn ondertussen een speler van formaat. Ze hebben meer dan tweehonderd ETF’s in de aanbieding. Daarom is Lyxor een mooi alternatief voor de Amerikaanse aanbieders.