Shiba Inu, meer dan alleen een memecoin.

shiba inu coin

Shiba Inu (SHIB) is een zogenaamde memecoin. Door wie hij in 2020 werd bedacht en gelanceerd, is tot op het moment van vandaag nog steeds niet helemaal helder. Wat we weten, is dat deze persoon de voornaam Ryoshi gebruikt. De naam van de cryptomunt SHIB komt van de Japanse hond Shiba Inu, die op het logo van de concurrerende memecoin Dogecoin prijkt. Shiba Inu wordt vaak Dogecoin killer genoemd. Wat het doel is van deze memecoin, zullen we je in dit artikel vertellen.

Parodie op Dogecoin, maar wel een met een missie

Wat is Shiba Inu? Het hele idee en concept achter Shiba Inu is overgenomen van Dogecoin. Het platform ziet zichzelf als de grote concurrent van de uiterst populaire Dogecoin. Shiba Inu moet je zien als een soort parodie op Dogecoin maar is zeker niet zonder reden gelanceerd. De bedenker van de memecoin heeft wel degelijk een doel en missie.

Zo wilde Ryoshi, de bedenker van Shiba Inu een cryptomunt ontwikkelen die wereldwijd door iedereen te gebruiken is. Dus ook de mensen met een kleinere beurs moeten met de cryptomunt betalingen kunnen verrichten. Je kunt dan ook in slechts luttele seconden een betaling met SHIB verrichten. Ook wordt hij gebruikt voor het betalen van de transactiekosten en de beloning van de investeerders.

Net concurrent Dogecoin is SHIB een zogenaamd ERC-20 token, gebaseerd op Ethereum. Hierdoor is het een zeer betrouwbaar en veilig token.

We zien echter nu dat het succes van de memecoin deze doelstelling dreigt te gaan dwarsbomen. De koers van de cryptomunt wordt momenteel flink opgedreven. De cryptomunt zal dus steeds minder betaalbaar worden.

De voor- en nadelen van Shiba Inu

Ethereum is na Bitcoin de belangrijkste blockchain van dit moment die goed wordt onderhouden. Shiba Inu plukt hier dan ook de vruchten van. Andere voordelen zijn de snelle transactieverwerking en de lage prijs en transactiekosten.

Het blijft echter een memecoin die als een soort grap is begonnen. Er staan welleswaar nog wel wat ontwikkelingen op stapel, maar of dergelijke cryptomunten ook echt toekomst hebben, valt nog te bezien. Wij zien het dan vooral als een interessante coin voor daytraders.

Blog

Yuan coin uitleg

De enorme keuze uit crypto’s kan de juiste keuze ontzettend lastig maken. Vooral wanneer je net begint met investeren, kan het ontzettend moeilijk zijn om te bepalen waar jij in wilt gaan investeren. De kans dat jij investeert in bitcoin en eventueel at alternatieve munten is vrij groot. Toch zijn er bepaalde munten die op […]

Read More
Blog

Bitvavo app uitleg

Voor wie wil handelen in crypto’s zoals bitcoins en altcoins, dient in het bezit te zijn van een zogeheten ‘broker’ account. Waar we in Nederland ‘DeGiro’ kennen voor reguliere aandelen, is Bitvavo aan te raden wanneer het gaat om het handelen in crypto’s. Via de website maak je eenvoudig een gratis account aan zodat je […]

Read More
Blog

Welke crypto exchange gebruiken?

Als je gaat starten met beleggen in crypto, is het kiezen van een crypto exchange een van de eerste stappen. Hoewel crypto momenteel een gevestigde naam heeft in de beleggerswereld, blijft er toch ook veel onduidelijk of onzeker. Doordat de koers van crypto sterk kan fluctueren, blijft het onvoorspelbaar hoe jouw crypto het gaat doen. […]

Read More